ALLAHU AKBAR !!! Indonesia akan segera kirim 10.000 tentara ke Myanmar

Baca juga:

Manfaat Madu untuk Kesehatan


ALLAHU AKBAR !!! Indonesia akan segera kirim 10.000 tentara ke Myanmar

Breaking News !!!ALLAHU AKBAR !!!


Indonesia akan menghantar 10,000 laskar ke Myanmar,
Malaysia menghantar 7,000 tentera,
Turki menghantar 15,000 tentera
Arab Saudi menghantar 20,000 !!!

Tidak termasuk senjata berat dan canggih, peralatan perubatan, doktor, jururawat dan lain-lain untuk menyelamatkan umat Islam Rohingya dan menakluk Myanmar !!!!


Allahu Akbar !!!

Bagaimana perasaan anda apabila anda mendengar sesuatu seperti itu?

Gembira? Gembira? Rasa dipanggil untuk jihad? Pelepasan?

Itulah perasaan seiman dan seaqidah yang sudah menjadi fitrah sesama muslim ...

Tetapi malangnya, berita di atas tidak mungkin berlaku ketika Indonesia, Malaysia, Turki, Arab Saudi dan negara-negara Muslim lain masih liberal dan sekular sama ada dengan sistem demokrasi atau dengan kerajaannya ...

Sebaliknya, ia sangat mungkin dan pasti berlaku apabila Khilafah ditubuhkan di atas tanah Muslim ...


Ingat cerita di bawah?

Beliau adalah khalifah al-Mu'tasim, Khalifah Abbasid (833-842 M).

Kisah pahlawan Al-Mu'tashim dicatatkan dengan dakwat emas sejarah Islam dalam buku al-Kamil fi al-Ibn al-Athir.

Acara bersejarah ini berlaku pada tahun 223 Hijriyah, dalam tajuk Penaklukan kota Ammuriah.


Pada tahun 837, al-Mu'tasim Billah menjawab panggilan seorang hamba Muslim yang kononnya berasal dari Bani Hashim yang sedang berbelanja di pasar. yang meminta pertolongan kerana diganggu dan didera oleh orang Rom.

Kain dilekatkan pada kuku agar apabila ia berdiri, terdapat wajah parsial.

Wanita itu kemudian menjerit untuk nama Khalifah Al-Mu'tashim Billah dengan lafadz yang legenda: "waa Mu'tashimaah!" yang juga bermaksud "di mana anda Mutashim ... tolong saya!"

Selepas menerima laporan tentang penderaan ini, Khalifah juga menghantar puluhan ribu tentera untuk menyerang bandar Ammuriah (Turki).

Seseorang menceritakan bahawa panjang garis tentera ini tidak memecahkan dari pintu istana khalifah di bandar Baghdad ke bandar Ammuriah (Turki), kerana saiz pasukannya.

Rekod sejarah menyatakan beribu-ribu tentera Islam bergerak pada bulan April, 833 M dari Baghdad ke Ammuriah.


Bandar Ammuriah dikepung oleh tentera Islam selama kira-kira lima bulan sehingga akhirnya meninggal dunia pada Khalifah al-Mu'tasim pada 13 Ogos 833 M.

Seramai 30,000 tentera Roma terbunuh dan 30,000 ditawan. Pembelaan Muslim ini sekaligus dimaksudkan oleh Khalifah sebagai pembebasan Ammuriah dari Empayar Rom.

Selepas menduduki bandar itu, khalifah memanggil wartawan untuk menunjukkan di mana rumah wanita tersebut, ketika dia bertemu dengannya, dia berkata, "Wahai kakak saya, adakah saya memenuhi panggilan kamu kepada saya?".

Ini 'muslimah baru' dan 'baru dilecehkan' ....

Di Myanmar, kita bercakap beratus-ratus wanita Islam yang bukan sahaja dilecehkan, tetapi dibunuh, diseksa, dipenggal, diketam, disembelih ....................

Jika anda mahukan muslim Rohingnya diselamatkan dengan tentara Indonesia, Malaysia, Turki, Arab Saudi dan negara-negara Muslim lain ...

Tidak ada cara lain daripada menubuhkan Khilafah di bumi ini ...

Dan apakah yang salah dengan kedudukan Khalifah di Indonesia?

Adakah anda bersetuju jika Indonesia menjadi pusat kekhalifahan di dunia seperti Turki pada zaman Khilafah Utsmaniyah ???

....
Tinggalkan komen, dan kongsi agar tentera kita juga lebih terbuka untuk membantu umat Islam Rohingnya, Xin Jiang, Iraq, Gaza, Patani dan lain-lain ....
close
==[ Klik disini 1X ] [ Close ]==